SAT Math Multiple Choice Practice Question 66: Answer and Explanation

Next steps

Question: 66

22. A certain shipping company charges $3.99 per pound for packages of 15 pounds or less, and $3.49 per pound for packages weighing more than 15 pounds. If Lyle sends two 10-pound packages, and Gretchen sends one 20-pound package, what is the difference between their total costs?

A. $0
B. $0.50
C. $7.50
D. $10
E. $69.80

Correct Answer: D

Explanation:

D. Lyle's cost is 2 packages × 10 pounds × $3.99 = $79.80. Gretchen's cost is 20 pounds × $3.49 = $69.80, and the difference between them is $79.80 - $69.80 = $10.

Previous       Next